2010-06-29
12:07:52

Trött som fan

Hejsan!

Vi åkte till Gällivare inatt istället, Tommy sjukanmälde sig i måndags. Jag gjorde just lunch till han. Stekte korv som vi sen slängde för vi trodde den var gammal men jag såg efter att det är nästa månad den blir gammal. Så stekte jag köttbullar lite väl snabbt för det var brottom, så var dom frysta & kalla i mitten.. Men älskling vart mätt ändå sa han. Plus att mitt lila linne är typ svart för jag kramade han i hans jobbar-ovarall..

Åv vilken trevlig midsommar helg det var! På fredag morgon åkte vi till gammelstan på en kyrkmarknad med Tommys mammas familj och hennes mans familj från England. Sen åkte vi ut till havsbadet där Tommys pappa med vänner hade hyrt 2 stugor. Så satt vi ute & hade det trevligt, gick sen in på krogen, dom drack, självklart inte jag. Sen vart vi vittne till slaggis, en kille vart slagen medvetslös framför oss med glasflaskor, så gick Tommy, hans pappa å en annan vuxen man & pratade med dom som gjort det och deras kompisgäng så vart det tjaffs av dom jävlarna åxå. Fan vilka värkar jag fick av det..

Dagen efter var vi ute & rännde & sedan kom Danne, Linnea, Krull, Sara, Dg, och några till så gick vi in där på krogen igen senare på kvällen, men jag drack Cola & Linnea med för hon körde :) Så åkte vi hem med henne & Danne sen. Dagen efter åkte vi dit med Tommys mamma för att hämta bilen & Emil bjöd på mjukglass.

Väldigt intresseant detaljering av helgen, i know.. not.

Jag åker tåg här ifrån typ 06.44 på torsdag morgon för kl 11 kommer min social sekreterare jag haft typ hela livet och ska göra ett avslut på familjehems placeringen min. Jag är ju myndig & det så.

Men vi hörs, pusshej ♥
2010-06-27
20:48:36

Dålig uppdatering

Hejsan!
Ursäkta för väldigt dålig uppdatering men helgen har varit underbar, jag berättar mer sen då jag har tid. Vi har varit på pite havsbad, på stug området.

Men nu ska jag, Tommy & Emil se en film, sen ska vi börja åka mot Gällivare. Men tror inte Emil ville följa. Och Tommy hade heller inte lust. Men work is work..

Justja jag har förvärkar typ hela tiden nu. Regelbundet. Ont ont som fan vid röven utav det också. Tommy tror att jag ska föda i veckan men jag vet inte :) hoppas snart!

Aja, pusshej ♥
2010-06-24
15:09:39

V 36

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

2010-06-24
15:04:37

Imorgon är det midsommar

Tjena =)

Igår åkte jag tåg från Gällivare =) Och jag sov hos mina föräldrar inatt & imorse var jag då på mvc. Mitt hb-värde har sjunkigt till 119 igen.. Och väger 50,1 så jag har gått upp 8 kg än så länge :) Magen är 35 cm :)
Barnmorskan kände även att huvudet där nere är nästan helt fixerat, gick nästan inte att rubba :)
Jag längtar så otroligt mycket.. Efter att få se hur han/hon ser ut osv.. Sen ska det bli skönt att slippa bära den extra vikten, tar på ryggen som fan.. Och även att få sova på mage igen ;)

Har haft svårt att andas rätt länge nu, men den senaste tiden har det blivit värre. I natt vaknade jag av panik för jag kunde knappt andas.. Sådant tryck på lungorna och allt, även fast man ligger på sida.

Älskling är snart här & hämtar mig & Rocky, för att Astrid började nämlingen löpa igår för första gången! Hon som är så liten..
Vi ska & handla tacos till ikväll & även något smarrigt till imorgon tror jag :)

Lägger in lite bilder :)





2010-06-22
15:31:19

Såå sugen

Tjoho! =)

Idag har det inte hänt så mycket & kommer nog inte hända något heller. Älskling är på jobbet & slutar 11 ikväll.. Han kommer hit vid 7 för att äta "lunch" så då ska jag göra köttbullar/mos. Innan han åkte så åt vi pyttipanna & rödbetor, helt okej faktiskt. Jag som är rätt kräsen med att mat är "tråkigt" såvida det inte är typ lyx eller smakar mycket ;) Nä men.

Imorgon åker jag tåg här från Gällivare 14.45 och är framme 17.24 ungefär i Luleå. Får se hur jag tar mig till Norrfjärden för jag har - på kortet sen älskling tankade en gång. Så finns det nån generös själ så säg till ;) haha
Jag åker för på tordag kl 11 har jag mvc besök. Och baby slutar ändå torsdag, dock kl 11 så han blir hemma typ 2 på natten.. Men ledig fredag eftersom det är MIDSOMMAR :D Vad händer då?

Kommentera & fråga gärna saker eller vad som helst. Att blogga är rätt knepigt ibland tycker jag.
Men nu komer jag inte på mer att skriva. Justja i fredag när vi kommit till Piteå fick Tommy sms om att det brann här på hans boende i Gve, men som tur var det inte i hans rum! :)

Hoppas som fan att papprena från försäkringskassan har kommit. Jag skickade in mitt moderskapsintyg dit för att dom ska skicka tillbaka nå papper om föräldrapenning åt mig. Som jag hoppas att dom kan rappa på med! Behöver köpa massa nödvändiga saker till bebisen (vagn, spjällsäng,skötbord osv har vi redan) men det går knappt att leva så bäst för dom att dom skyndar sig för ungen kan fan komma när som helst. 29 dagar kvar tills den är beräknad.

Aja hörs ♥


Rocky & Corry hade dragkamp förra sommaren så Rocky var valp <3

2010-06-21
08:04:29

Ny vecka

God morgon =)

Jag har avbokat tiden med hemterapeuten som skulle komm 9.00, som tur är ville hon nog inget viktigt, bara kolla att vi har allt vi behöver osv. Kändes jobbigt & stressigt om hon skulle komma för då skulle jag va tvungen att städa som en dåre + tvätta och även hinna få upp tommy som skulle skjutsa mig till Arnemark och lämna hundarna, för att sen ta oss till gällivare :P

Helgen har bestått av fiske+grillning varje dag.. + regn, regn, regn! Själv suger jag på att fiska så Tommy, Emil osv fick sköta det medans jag satt som en fågelunge och väntade på mat "Fånga en stor fisk nu, jag är hungrig!!!!"

Får se om jag följer till gällivare, alltid tjorv när man inte har pengar på kortet :s

Lägger in några bilder så skriver jag mera sen ♥

Bilden går ej att vrida just nu, fixar sen på Tommys dator













 Rocky simmade
2010-06-19
14:55:24

Halloj :)

Ursäkta att jag inte hinner skriva vad som händer åde, men vi har fullt upp med att städa lägenheten efter dom JÄVLA BARNRUMPORNA som vart här och tagit hand om Rocky i veckan!

Nåväl, snart ska vi typ fara & fiska å grilla korv.. Lägger in nån magbild & lite sånt sen :)


Tommy & Rocky förra sommaren då Rocky var "valp" på 6 mån ungefär


2010-06-18
13:17:44

Svart hår blåa slingor?

Om ca 2 timmar slutar älskling jobbet, då ska vi börja åka mot piteå! :) Vi ska ta Jokkmokks vägen tror jag och hämta mina älskade vovvar på vägen (man kör då förbi mina föräldrar å svänger sen mot Norrfjärden).
Vad som händer ikväll vet jag dock inte, grilla maybe, va me några osv kanske, vi får se :)

Igår tror jag det var, då gav Tommy mig en bra idé, klippa håret snyggt, färga svart & göra blåa slingor? Hur lät det? Vågar jag? Lixom jag har färgat blåsvart 2 gånger förut, men aldrig haft blåa slingor, i så fall kanske man ber att få det lite diskret. Vill inte bli kallad emo lr något liknande men som lite mindre än på bilden här jag hittade på google. Vet som inte än.



Aja hörs senare :) ♥
2010-06-17
17:07:18

Bebis

2010-06-17
12:49:00

Vecka 35

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

 

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

2010-06-16
12:44:48

Rasbeskrivning

Kooikerhondje

Mentalitet och egenskaper
Kooikern är en alert, aktiv och intelligent hund med ett gladlynt temperament. Den är mycket lättlärd och blir lätt en trogen och älskad familjemedlem.
Den är väldigt lagom till sitt yttre men är inte så enkel i sin mentalitet. Det krävs träning för att kunna ta tillvara på dess kapacitet och låta den utvecklas till en trygg och stabil hund. Rasen är väldigt lyhörd och reagerar snabbt, vilket kan vara både positivt och negativt. Obehagliga upplevelser kan behöva bearbetas direkt och ska inte ignoreras av hundägaren.
Hemma vaktar den gärna men utanför hemmet är den ganska ointresserad av främmande människor. Den tyr sig till de vuxna i familjen och vill ha en tydlig ledare.

Hundens utveckling och fostran
Kooikrar utvecklas ofta till starka personligheter med mycket charm. Den lilla valpen är livlig och initiativrik. Som unghund kräver den mycket stöd och vägledning. Precis som tonåringar blir en del stökiga och andra försiktiga. Den går igenom flera utvecklingsperioder och dessa ställer krav på förarens engagemang, både tidsmässigt, mycket tålamod, tydliga gränser, konsekvens och en massa kärlek.
Med rätt stöd blir de underbara hundar som älskar att samarbeta. Först i 3-års åldern kan de anses som vuxna mentalt. Kooikern kan bli mycket gammal, 13-14 år är inte ovanligt. Det finns till och med hundar som blivit så gamla som 18-19 år. Är tanken att skaffa en familjehund till barnen bör man fundera på att välja en enklare ras.

Aktivering och användning
Det är en aktiv ras med mycket energi. Den behöver få utrymme att använda sin intelligens. Även om den idag används som sällskapshund så behöver den aktiveras. Det finns många aktiviteter som passar Kooikern.

Agility
Finland har Kooikern blivit en vanlig ras på agility-banorna med mycket bra resultat bl.a. en Världsmästare! I Sverige är bästa resultatet en bronsplacering i SM.
Lydnad
Att träna lydnad tillsammans med en Kooiker kan vara väldigt roligt om man själv är kreativ. Att träna samma moment för länge kan ta fram den egensinniga sidan hos rasen och då får man tänka om.
Nosarbeten
Kooikern har en mycket bra förmåga att använda sitt luktsinne. Personspår, viltspår, personsök, kantarellsök och uppletande. När det gäller hundens förmåga att lukta är det endast vår fantasi som sätter gränser.
Freestyle, rallylydnad
Dessa nya sporter passar Kooikern utmärkt, det är fart och fläkt vilket stimulerar hundarna perfekt.
Skott
Kooikern reagerar på ljud precis som vaksamheten krävde i eendenkooien. Reaktionen på hundarna vid skott kan vara allt mellan kraftig eller inte alls.
Utställning
Är man intresserad av utställning anordnar SKooi en ras-special i augusti varje år. I övrigt gäller SKK’s nationella eller internationella utställningar samt div. inofficiella lokala utställningar.

Kooikern är än så länge relativt ovanlig i Sverige.
År 1994 importerades den första Kooikerhondjen till Sverige, från Danmark. Sveriges första Kooikervalpar föddes i juni 1996. Fram till december 2007 har det fötts 404 valpar.
Det finns idag ca 450 Kooikrar i Sverige.

År 1997 bildades rasklubben Svenska Kooikerhondjeklubben, SKooi,
en avtalsansluten rasklubb inom Svenska Kennelklubben. SKK.
I Holland finns ca. 10 000 hundar. Rasen finns även representerad i flera Europeiska länder samt i Japan, USA och Kanada.

2010-06-16
12:31:29

Pite till helgen

Hallojsan!

Idag händer det inte så mkt, tar det mest lugnt & vilar. Magen är knöligare å hårdare än någonsin..
Igår var vi till Kjell & Annika där det bjöds på grillat, väldigt gott & trevligt :)

På fredag slutar älskling för veckan så då åker vi tillbaka till Piteå. Saknar mina små gullisar Corry & Astrid jääävligt mkt, & om jag känner dom rätt så saknar dom mig ännumer, riktiga mors-grisar det där ;)
Tommy har sagt att vi kan fara ut & grilla till helgen med alla 3 hundar. Skönt när Astrid får busa med Rocky, då är dom lugna oftare och man slipper bli tuggad om händerna av båda två.
Ifall någon har lust att hänga på så är det ju bara att säga till, bara tråkigt att det är svårt att få in någon ny hund med Corry & Astrid, speciellt med Corry.
Men ifall hunden är lugn & inte bryr sig så värst så brukar de gå bra. Hon låter som en mördarhund nu, haha. Men det är hon inte, bara reserverad och det tar ett tag innan hon skaffat sig någon ny kompis :)
Rocky började hon att älska, även ifall det kostade Rocky några ärr vid munnen, fast då var det en Salami-bit emellan som han ville ha, men det var hennes så.. Haha förra sommaren <3
Och den här sommaren blir ännu mer minnesvärd med tanke på att bebisen ska komma =) då blir bloggen intressantare, och snyggare ;)

Lägger upp några bilder sen sist vi grillade med hundarna.













Corry är den större & äldre av dom vit/bruna hundarna, Astrid den mindre. Dom är av rasen Kooikerhondje. Lägger gärna in ett inlägg om den rasen, eftersom den är väldigt ovanlig i Sverige.
Rocky är då bjässen som är blandis mellan Rottweiler/Dobermann.

2010-06-16
07:08:47

<3

35 dagar kvar, känns lite skrämmande men samtidigt spännande att det kan mkt väl bli tidigare <3
2010-06-15
06:47:24

Ny dag

God morgon!

Jag är sjuuukt trött.. Men älskling har kommit iväg till jobbet i tid, frukost i magen + lunchlåda med sig, borde jag komma hit oftare?! Haha skoja..
Nu har jag slutat med pencillinen, dom sista dagarna svettades jag hela tiden men var iskall på hela kroppen, plus klåda/utslag på kroppen.. Så nu sitter jag och kliar för fullt på benen där jag först trodde jag hade myggbett men nope inte överallt.

Idag ska jag bara byta sängkläder här inne där Tommy bor i gve, pyttelitet rum.. Och det blir att läsa, se film, köpa lite godis från pressbyrån kanske. När baby slutat jobbet ska vi kanske hälsa på några som heter Kjell & Annika som är vänner till hans mamma.

Pusstjao ♥

2010-06-14
06:19:10

Gällivare

God morgon =)

Klockan är bara lite efter 6 på morgonen, min första vecka som LEDIG :D
Men jag är i Gällivare där Tommy bor, fick upp han i tid och vi hann äta frukost, prata/lyssna på en knäpp tant osv och nu är han på jobbet i tid =)
Tommy, jag & magen delade på en 90's bred säng i några timmar i natt..

Juustja igår var på på bb/förlosningen!!
Inte för att föda men för att titta åde ;) Det var kul, eftersom jag har aldrig varit där.. Tommy däremot har rännt där jämt & ständigt med sina syskon ;) nä men.. En barnmorska visade runt & berättade hur det kommer vara & hur saker fungerar ungefär. Mådde illa som fan för att vi köpte kycklingbaugetter där som inte var så nice tror jag.

Tar länge att skriva för jag får radera ord och meningar hela tiden för det blir fel, tangentbordet på den här datorn är inte likadant som på mitt.. Natalie & Tommy bland annat vet jag menar, men dom anser att det är rätt på den hära och fel på min, hmm..

Jajja, har inte så mycket interessant att berätta så..
Hörs ♥
2010-06-11
23:12:58

Ontontont

God kväll? =)

Vad har ni haft för er idag på student dagen?

Jag har varit barnvakt åt Alex, sitter nu och väntar på Tommy som var i Töre, ska göra stuvade makaroner och korv åt han så det är färdigt när han kmr =)

Har haft väldigt ont i flera timmar nu, men jag får vänja mig helt enkelt.

Här är en magbild jag tog för några dagar sen.



Hörs ♥
2010-06-11
11:14:02

God morgon

God morgon! :)

Första dagen på sommarlovet :) Men för mig blir det ju mer än ett sommarlov, 1 år + somamrlov från skolan :)
Har just ätit hårdmacka me chorizo mjukost på, det är bara föör gott.. Ska in me familjen till stan och äta på antingen Golden dragon eller Thai garden, hur det nu ska gå utan att ha bokat bord på student dagen.. Aja :)

Lägger upp magbild sen ikväll då jag kommer till lägenheten där jag har mobil sladden. Så kommer Tommy hem vid 12 ikv, äntligen :D då skulle vi på examens fest, känns fel att tänka på det nästan när jag är höggravid och de. Jaja hörs sen :) ♥
2010-06-10
14:56:03

Vecka 34

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

2010-06-10
14:40:09

Tjoho

Hejsan!

Nu har jag kommit hem från stan. Vart på norrstrand och kollat när eleverna tävlat osv. Sen gick jag och Mint till stan och köpte mjukglass. Somnade i bilen på väg hem.. Har jätte ont i magen, tror inte jag tål mjukglass ;'(
Även börjat ta pencillinet idag.. Hoppas det hjälper av medicinen för skulle egentligen ha kåvepenin men det var slut på apoteket så jag fick ticacillin eller nått sånt istället. Samma sm Tommy fick då han blev hundbiten i handen, men han tog dom aldrig. Men det gör jag, allt för bebisen <3 hur kan man älska nån som inte riktigt finns ute i världen? Det är otroligt :)

Ska lägga mig och mysa/vila med Astrid som ligger här på sängen nu.. Om ni undrar nått så ställ frågor, vad som helst :) eller om ni vill att jag ska berätta och skriva om något speciellt.

Hörs ♥
2010-06-09
18:27:45

Ååh.

Hej!

Barnmorskan ringde efter jag vart där & sa att proven hade kommit och jag behövde nå medicin, så efter förlossnings informationen gick vi å hämta ut pencillin som jag ska ta i 5 dagar, 3 ggr/dag. Hur jag nu ska få ner dom förbannade tabletterna som självklart skulle vara enorma.

Sen världens liv typ när jag kom hem. Hur kan man kränka nån så mkt? Jag vill då aldrig mer komma hit.

Hejs ♥
2010-06-09
10:51:23

Sista skoldagen på mer än 1 år

Goood dag =)

Just nu sitter jag i skolan, vart på mvc där min barnmorska mätte magen, 1-2 cm större än förra veckan. Så det var ju bra att jag växer. Men är under normal kurvan, men man kan inte förvänta sig mer när jag själv är så liten sa hon. Och bebisens hjärtslag är 140 slag/min, det är underbart att höra hur snabbt och kraftigt det låter, kanske svårt att förstå men man blir så varm i hjärtat.

Hon ringde till BB i sunderbyn och vi ska dit på söndag 13.15 men ska ringa vid 11 för att höra så det går bra, för det kan vara fullt upp med flera förlossningar den dagen så, men hoppas för det skulle vara kul att se hur det är där och en barnmorska ska berätta lite för oss osv =)

Har egentligen ekologi nu men hade ändå sagt till läraren/mentorn att jag skulle bort så.. Mamma hjälpte mig att tömma Corrys hundbur nyss. Och ska bli lite spännande att få se sen va dom berättar på info träffen senare idag som jag & mamma ska på..

Hann bara dricka en liten Danonino youghurt i bilen imorse, och är helt svimfärdig nu, fast jag tog järntabletten :s märks att bebisen kräver allt mera näring. Får nästan lite dåligt samvete när jag känner mig såhär svag då jag inte ätit mera. Men har läst att allt det bebisen kräver, det tar den, så är nog ingen större fara. Är hellre svimfärdig än att bebisen ska vara hungrig. 
KAN INTE MATSALEN ÖPPNA NUU!? Ska vara kyckling á la Gran läste jag.. Mhhhm =)

Nä nu ska jag kolla facebook och lite sånt..
Saknar mitt hjärta <3

Hörs ♥

2010-06-08
20:55:54

Chock

Hejsan.

Jag är nästan i chocktillstånd! Min riktiga pappa ringde just, han som inte hört av sig på jag vet inte hur många år! Men istället har han sagt till min soc tant massa gånger nu när han hört att jag flyttat att han vill träffa mig, men han har aldrig kunnat ringa mig en endaste gång ;s aldrig ens vid jul eller då jag fyllt år på flera flera år. Så hade för-snälla-jag gått med på att träffa han imorgon med min soc tant hemma hos mina föräldrar, men jag kände att jag inte ville så när han fick veta de, ja DÅ ringde han hit ;o å jag ensam hemma hos mina föräldrar svarade -.- ..

Hur som helst, whatever.. Har testat massa tröjjor som jag fått av mamma, kanske kommer bild sen.. Glömde mobilsladden i norrfjärden, men ska tillbaka dit imorgon.

Rocky & Astrid är helt crazy av att se varandra, det har ju gått nästan en heeeeeeeel vecka sen sist, haha.
Blir väll att lämna blodprov imorn på mvc, är inte rädd för stick i fingret och ta spruta i armväcket längre. Känns som en vana nästan, haha..

Imorgon har halva veckan gått.. Sen på fredag får jag äntligen träffa Tommy :D <3<3

Hörs ♥
2010-06-08
13:01:27

Hejhej

Halloj!
Det där med rubriker.. Vad ska det egentligen stå?

Nåja, jag har just kommit tillbaka till Norrfjärden. Har vart till skolan ett tag, bara en riktig skoldag kvar innan sommarlovet.. Och på torsdag ska vi vara på Norrstrand och ha lekar osv. Blir att titta på för mig ;)

Klassen pratade om Stockholms resan som blir i december eller nått sånt, och jag vill jätte gärna följa med (Kommer ju vara hemma det året med bebisen, och gå klart 3an ett år senare), men jag vet inte hur det skulle gå för Tommy att ha bebisen själv en hel helg, men jag har säkert slutat amma då. Det blir hundutställning, agility och sånt.

Imorgon ska jag på MVC kl 09.00, känns som att jag ränner där jämt.. 3e veckan i rad jag har tid där ;p Hoppas svaren på mitt urinprov kommit som jag lämnade sist, det skulle skickas på prov för det var nått. Hoppas att det inte var något speciellt.

Sen kl 15.00 imorgon då, så är det Förlossning+BB info på Krokodil inne i stan som jag kanske ska på med mamma. Dom säljer tydligen fika och det med.

Nu ska jag vila och se tv.. Hörs ♥


2010-06-07
20:02:00

Underbar längtan

Hejsan!

Det kommer någon mag-bild senare, till helgen kanske. Den växer så det knakar ;-). Och åh vad jag längtar, om 6-7 veckor bara kunde gå snabbare.. Om man nu ska tro det beräknade datumet som är 21 Juli :)

Nä nu ska jag se Top model sen sova med Rocky boy.
Hörs ♥
2010-06-07
14:44:12

Vecka 33

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Skriver något roligare senare, nu ska jag steka köttbullar och koka makaroner. Som min barnmorska INTE tyckte var att laga mat.. Laga mat var att göra egna köttbullar (Y)

Hörs :) ♥


2010-06-07
14:14:19

Välkommen till min nya blogg!